Çam Kozalağı İle Yoğurt Mayalama



Neden çam kozalağıyla yoğurt mayalamak isteyeyim ki? Hazır bilindik kolay tarifler varken?diyebilirsiniz, çok da haklısınız. Ama çam kozalağıyla yoğurt yapmanın artılarını öğrenince siz de denemek isteyeceksiniz.
Sıcak yaz günlerinde hızlıca ekşiyip bozulan yoğurtlarla uğraşmak zor, malumunuz. Çam kozalağıyla mayalanan yoğurt daha uzun süre dayanması sayesinde sizi masraftan ve güzelim yoğurtları çöpe atmaktan kurtarıyor. Doğru bir şekilde saklandığında 15 güne kadar gönül rahatlığıyla kozalak yoğurdunuzu tüketebilirsiniz.
Evdeki tüm yoğurtlarınız bozulduğunda ya da bittiğinde, yeni bir yoğurt yapmak için ihtiyaç duyduğunuz o birkaç kaşık yoğurdu bulamıyor, belki de sırf bunun için gidip hazır yoğurtlar alıyorsunuz. İşte kozalakla yoğurt mayalama yöntemi sizi maya için hazır yoğurt alma sıkıntısından da kurtarıyor.
Son olarak, çam kozalağıyla hazırlanan yoğurdun farklı bir aroması olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Özellikle yaz aylarında ferahlattığı söylenen bu aromalı yoğurttan yapılan ayranın da hayranı çokmuş, bizden söylemesi.
ALINTIDIR

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Penye İpten Örgü Puset Nasıl Yapılır?

BEBEK ÖRGÜ YELEK DETAYLI ANLATIMLI,RESİMLİ YAPILIŞI

Yakadan Başlamalı Bebek Yeleği