4 Haziran 2017 Pazar

İncir Tatlısı

İNCİR TATLISI TARİFİ
Malzemeler
Yaklaşık 30 adet kuru incir

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
İri çekilmiş ceviz içi

1 çay bardağı toz şeker
Tarçın
İncir Tatlısı Yapılışı;
İlk olarak incirleri yıkayıp derin bir kase içine alın.
Üzerine sıcak bir bardak süt ekleyip bu şekilde 1 saat bekletin.
Daha sonra incirleri sütten çıkarın ve yıkayıp saplarını kesin.
Küçük bir kap içinde tarçın ile çekilmiş cevizi karıştırın.
İncirlerin baş kısımlarını parmak uçları ile bastırın ve oyuklara cevizli içten koyun.
İncirleri bir tencere içine dizin, üzerine toz şeker ile suyunu dökün.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Pişen incir tatlısını kaymak ya da istediğiniz başka bir malzeme ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder