11 Haziran 2015 Perşembe

Reçelli Kurabiye Tarifi

kurabiye tarifleri (2)
İlk olarak margarin ile beraber pudra şekerini yoğuralım.
Ardından yumurta ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Öteki malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğuralım.
Hamurun kıvamı yumuşak ise koyulaştırmak için un yerine nişasta ekleye biliriz.
Çok sert olmayan, yumuşakca bir hamur yoğuralım. Buzdolabında 30 dakika bekletelim. (Hamurunuz bekledikçe sertleşip, kendini toplayacak)
Önceden nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açalım.
Kurabiye kalıpları ile eşit sayıda resimde görüldüğü gibi 3 farklı boy ayarlayalım.180 derece ısıtılmış fırınımızda 15-20 dakika üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca ızgaratel üzerine alarak soğutalım.
Kurabiyelerimiz soğuyunca, en büyük boy kurabiyenin kurabiyenin üzerine reçel sürelim ve üzerine biraz küçük olanı ve üzerine tekrar reçel sürüp en üste en küçük kurabiyeyi kapatıp Reçelin kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlarda boşluk kalacak şekilde sürelim.afiyet şifa olsunreçelli kurabiye tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder