AMİGURUMİ YAPILIŞI




AMİGURUMİ MODELLERİ
Elişi ve örgü ile geçimini sağlamaya çalışan insanlar için güzel ve etkili bir satış durumu oluşturabilecek bir hobi türüdür
Amigurumi,  Japonların şiş ve tığ ile oyuncak örme sanatı. Amigurumi, Türkiye'de fazla bilinmemesine rağmen yurt dışında oldukça popüler bir hobi dalı, hatta amigurumi konulu fuarlar bile düzenlendiği gelen bilgiler arasında. Bildiğim kadarı ile, amigurumi hakkında Türkçe bir kaynak yok.
Geleneksel yapımız gereği el işlerine zaten eğilimli olan biz Türk bayanların kolaylıkla ve keyifle bu oyuncak örme sanatı ile, harikalar yaratacağını düşünüyorum. Zincir çekmeyi ve sıkı iğne yapmayı bilmeyenimiz yoktur sanırım, Bir kaç denemeden sonra, ister "free pattern"lerden faydalanarak, ister doğaçlama, dilediğiniz oyuncak ya da objeyi örebilirsiniz.
 NEDEN AMİGURUMİ ?
Amigurumi elişi kültürmüze sonradan girmiş güzel bir hobi türü olmasının yanında ev de bayanlarımız içinde kazanç kaynağı olacaktır.Amigurumi, Japon kökenli bir kelime olup Ami (tığ veya şiş ile yapılmış) ve nuigurumi (içi doldurulmuş oyuncak ) kelimelerinden türeyen örgü ören bayanların da iyi bildiği sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış halidir.
Türk elişi sanatlarında kullanılan sık iğne amigurumideki en önemli teknikdir. Kullanılan malzemeler ise tığ, ip ve güvenlik kilitli amigurumi gözlerdir. Amigurumi gözlerinin en önemli özelliği ise takıldıkları yerden bir daha asla çıkmamaları ve %100 güvenilir olmalarıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Penye İpten Örgü Puset Nasıl Yapılır?

BEBEK ÖRGÜ YELEK DETAYLI ANLATIMLI,RESİMLİ YAPILIŞI

Yakadan Başlamalı Bebek Yeleği