BEBEK ODASI NASIL OLMALIDIR?



BEBEK ODASI NASIL OLMALIDIR?
Öncelikle havadar olmalıdır.Yenidoğan sağlığı ve geleceği için temizlik,oksijeni bol ortam ve beslenme olmazsa olmaz kuralların başında gelir.
Bebeğinizin odasında oda sıcaklık ayarlarını kontrol altında tutmanız için derece mutlaka olmalıdır. Ayrıca rutubet ölçer de temin etmelisiniz. İkisi bir arada olan modelleri de piyasada satılmaktadır.
Eğer bebek odamız; annemize uzak bir mesafedeyse bebeğinizin ağlama seslerini duyabilmek için odasına bebek telsizi bulundurabilirsiniz. Özellikle geceleri çok işinize yarayabilir.
Bebeğimizin battaniyesi ya da yorganı  ağır olmamalıdır. Daha önceden kullanılmış ve içindeki malzemesi kaliteli olmayan yorganları tercih etmemelisiniz. Ayrıca makinede yıkanabilir olması,hijyen açısından işinizi kolaylaştırır.
Bebek odası dolabına giysilerini asabileceğiniz raflı ve askılı modellerden tercih ediniz.Bu şekilde kıyafetleri düzgün görünecek,daha kolay ulaşabileceksiniz.
Bebek odanızın dekoru tamamen anne zevkine ve bebeğin cinsiyetine uygun olarak dekore edilmelidir.Bu şekilde bebek odasında daha çok ve zevkli zaman geçireceksiniz. Bebeğinizin odasına koymak için oyuncak alırken özellikle uzun tüylü ve kolay kırılan çin mallarını tercih etmeyin.İmkanınız varsa kalite belgeli %100 türk malı olmasına özen gösteriniz.
Bebeğinizin odasına bir de saat koymayı unutmayın.
Eğer oda takımıya birlikte oyuncak sepeti veya kutusu almadıysanız bunu da ihmal etmeyin. Bebeğinizin oyuncaklarını koyabileceğiniz dekoratif bir kutu, sepet, sandık veya benzeri bir eşya odanın daha derli toplu görünmesini sağlar.
BEBEK ODASI
Eviniz kaloriferli ise özellikle kış aylarında odada nem oranı düşük olabilir. Tabiki evin konumunun da bunda rolü vardır. Eğer rutubet ölçen bir aletiniz yoksa bunu edinin. % 40’ın altındaysa nem oranı düşüktür. Yükseltmek için kalorifer üzerinde duran ve içine su konan bir filtre edinebilirsiniz. Veya yine kalorifere asılan sert plastikten yapılmış içine su konan daha basit suluk tipi bir eşyayı da tercih edebilirsiniz.
Eğer odanız müsaitse koyacağınız küçük bir fiskos masası ve bir koltuk (sallanan sandalye de olabilir) çok işinize yarayabilir. Özellikle emzirirken veya mama yedidirken biberon, mendil vs. koymak için fiskos masaları hem az yer kaplıyor hem de dekoratif duruyor.
Bebeğinizin odasına imkanınız neye elveriyorsa, küçük bir radyo, kasetçalar veya mini müzik setlerinden koyabilirsiniz. Emzirirken, mama yedirirken veya uyku saatlerinde dinleteceğiniz enstrumantal müzikler bebeğinizi çok rahatlatacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Penye İpten Örgü Puset Nasıl Yapılır?

BEBEK ÖRGÜ YELEK DETAYLI ANLATIMLI,RESİMLİ YAPILIŞI

Yakadan Başlamalı Bebek Yeleği